Caută
Close this search box.

Un elev a câştigat procesul cu şcoala şi Ministerul Educaţiei, după ce a fost sancţionat disciplinar

Problemele lui Andrei Ionuţ Cocîrlău au început în 2016, după ce tânărul a cerut, alături de alţi colegi, în scris, Primăriei Drăgăneşti-Olt, decontarea abonamentului de transport în comun.

Demersul i-a atras reproşuri din partea dirigintelui şi a conducerii şcolii. În cele din urmă, elevul a fost şi mutat disciplinar de la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Slatina, potrivit Mediafax.

În această situaţie, adolescentul a intentat proces împotriva a 61 de persoane şi instituţii, printre care directorul şi directorul adjunct al liceului, dirigintele şi profesorul de matematică, inspectorul școlar general şi alţi inspectori și chiar împotriva Ministerului Educaţiei.

La începutul procesului, în 2016, tânărul era elev în clasa a XII-a, acum este student la Drept.

Iniţial, dosarul a fost respins la Tribunalul Olt. Cauza a ajuns la Curtea de Apel Craiova, care a cerut Tribunalului Olt rejudecarea dosarului.

Sentința a fost dată pe 7 iunie şi elevul a obţinut anularea deciziilor date de conducerea Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti Olt, dar şi daune materiale şi morale.

Instanţa „obligă pârâtul Liceul Teoretic <Tudor Vladimirescu> Drăgăneşti Olt la plata sumei de 2231 lei, cu titlu de daune materiale, şi la plata sumei de 20 000 de lei, cu titlu de daune morale, către reclamant”, se arată în motivarea judecătorilor.

FOTO: Facebook/Andrei Ionuţ Cocîrlău

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri