Un pilot a decedat în urma coliziunii dintre două avioane Eurofighter Typhoon, care s-a produs luni, în nord-estul Germaniei, informează agenţia de ştiri Reuters, citând informaţii difuzate de postul n-tv.

Ministerul de Interne al landului Mecklenburg-Vorpommern a confirmat prăbuşirea celor două avioane militare. Potrivit postului local de radio Ostseewelle, citat de Mediafax, incidentul aviatic s-a produs în apropiere de la lacul Mueritz, la aproximativ 120 de kilometri nord de Berlin.

Potrivit Ministerului Apărării de la Berlin, citat de postul RT, un avion s-a prăbuşit într-o zonă împădurită în apropiere de satul Jabel, în timp ce al doilea s-a prăbuşit la aproximativ 10 kilometri depărtare, la sud de satul Nossentiner Huette.

Anterior, presa germană a relatat că ambii piloţi s-au catapultat şi ar fi supravieţuit, însă doar unul dintre piloţi a fost găsit în viaţă.

Cele două aeronave făceau parte din escadrila 73 ‘Steinhoff’ de la baza aeriană Laage de la lângă Rostock. Aeronavele participau la un exerciţiu de antrenament în momentul producerii incidentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here