Caută
Close this search box.

VIDEO Cazul fetiței din Baia de Aramă adoptată de o familie din America: Abuz al autorităților?

O fetiță de opt ani din Baia de Aramă a fost luată cu mascați, vineri, de la asistentul maternal. Cazul a produs multă emoție în spațiul public. „Mami, nu vreau să plec!”, strigă fetiţa disperată, agăţându-se de hainele femeii care a crescut-o.

Sorina are opt ani, iar după ce a fost abandonată de familia biologică a fost crescută, în ultimii șapte ani, de către o familie de asistenți maternali din Baia de Aramă.

Asistentul maternal a mai crescut o fetiță pe care a avut posibilitatea să o și înfieze.

Senatorul USR Vlad Alexandrescu, care se ocupă în mod frecvent de problema copiilor instituționalizați, a spus vineri că această familie din Mehedinți și-ar fi „exprimat dorința de a o adopta, însă DGASPC a încuviințat adopția către un cuplu de români din Statele Unite în locul asistenților maternali”.

Pe de altă parte, senatorul a acuzat modul în care copila a fost luată din casa în care a locuit în ultimii șapte ani: „Se poate vedea cum autoritățile încearcă s-o ia pe fetiță, împotriva voinței ei, de lângă oamenii care au crescut-o pentru a o încredința familiei de adopție”.

Ce spun magistrații

Reprezentanții asociației de magistrați VeDemJust au făcut câteva precizări, vineri după-amiază, cu privire la cazul copilului din Baia de Aramă luat cu forța de autoritățile statului de la asistentul maternal.

Potrivit acestora, procedura de adopție a fetiței de opt ani a fost finalizată.

„După ce asistentul maternal a fost întrebat de două ori dacă dorește să adopte copilul și a refuzat, a fost decisă adopția în favoarea unei familii de români stabilită în SUA”, subliniază VeDemJust.

În plus, „reprezentanții ANPDC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie) au fost în repetate rânduri la asistentul maternal pentru a solicita predarea amiabilă a copilului. Acesta a refuzat categoric, tratând cu dispreț autoritățile și inducând copilului ideea că i se vor lua organele de către adoptatori”.

„Există o hotărâre judecătorească definitivă care obligă asistenul maternal să respecte decizia cu privire la adopție. Este regretabil că presa a prezentat cazul fără o poziție din partea instituției publice ANPDC sau a organizației FONDC care s-au preocupat îndeaproape de acest caz”, mai transmite asociația de magistrați.

Citește și: Două schele au căzut pe străzile din Capitală. Trafic restricționat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri