Caută
Close this search box.

Video LIVE Papa Francisc, la biserica din cartierul „Barbu Lăutaru”, către romi: Îmi cer iertare pentru discriminare

Papa Francisc a ajuns la biserica din cartierul „Barbu Lăutaru” din Blaj, construită în doar trei luni şi sfinţită în urmă cu două săptămâni. Biserica poartă hramul Sfântul Apostol Andrei şi Fericitul Episcop Ioan Suciu.

Papa Francisc a susţinut un discurs, spunându-le reprezentanților romilor cu care s-a întâlnit că are pe inimă o greutate – cea a discriminărilor și a segregărilor la care au fost supuse comunitățile lor. Sfântul Părinte a afirmat că nici creștinii și nici chiar catolicii nu au fost străini de răul acesta atât de mare, iar pentru aceasta el le-a cerut iertare reprezentanților comunității rome.

Papa Francisc a evocat personalitatea episcopului Ioan Suciu, beatificat duminică pe Câmpia Libertății.

Papa Francisc se întâlnește cu membri ai comunităţii de romi din localitate, într-un cartier locuit preponderent de aceştia.

„Legătura dintre comunitatea romă şi Biserica Greco-Catolică este una veche. Unul dintre cei mai preocupaţi de acordarea asistenţei spirituale romilor din Blaj a fost Ioan Suciu, unul din cei şapte episcopi martiri beatificaţi duminică de către Papa Francisc. Născut la Blaj, Ioan Suciu a copilărit cu mulţi romi, iar după încheierea studiilor şi-a dedicat o parte din activitate pentru sprijinirea acestei comunităţi. Cel cunoscut ca ‘Episcopul tinerilor’ a desfăşurat acţiuni de catehizare cu tinerii romi. A organizat inclusiv excursii pentru aceştia sau juca meciuri de fotbal cu ei”, a precizat Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore de Alba Iulia şi Făgăraş, Claudiu Pop, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri