Caută
Close this search box.

VIDEO Marșul Pride, la Cluj: Participanții au cerut legalizarea parteneriatelor civile. In paralel, protest al Noii Drepte

Circa 3.000 de persoane, potrivit organizatorilor, au participat, sâmbătă, la Marşul Cluj Pride de la Cluj-Napoca şi au cerut parteneriat civil pentru membrii comunităţii LGBT, transmite corespondentul Agerpres. Drapelul LGBT a fost călcat în picioare de particianții la Noua Dreaptă.

În paralel, Noua Dreaptă a organizat un miting în favoarea familiei tradiționale la care s-au adunat circa 100 de oameni.

„Este un moment istoric, pentru că oferim o vizibilitate comunităţii LGBT. Au fost zeci de ani în care oamenii nu ne-au cunoscut aşa cum suntem noi, diferiţi, cu bune şi cu rele. Ieşim în stradă pentru că avem dreptul să o facem. Am trăit în teamă şi minciună. A venit timpul să ieşim din invizibilitate, din anonimat. Am ieşit în stradă pentru că încă nu avem drepturi, cum este parteneriatul civil”, a spus organizatorul marşului, Lucian Dunăreanu. Participanţii la marş au purtat steaguri şi umbrele în culorile curcubeului, precum şi afişe cu mesaje precum „Drepturi egale pentru fiecare”, „Corpul meu, drepturile mele”. 

Drapelul LGBT a fost călcat în picioare

Noua Dreaptă a organizat un miting pentru familie, la care au participat aproximativ 100 de persoane. În cadrul mitingului, steagul LGBT, în culorile curcubeului, a fost călcat în picioare. Participanţii la mitingul pentru familie s-au adunat în Piaţa Avram Iancu cu steaguri tricolore şi cu bannere cu mesaje precum „Familia este întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, „Stop parteneriatelor, căsătoriilor, adopţiilor homosexuale”, „Ruşine Iohannis”, „Cluj nu este Sodoma”. De asemenea, participanţii au rostit rugăciunea „Tatăl nostru” şi au scandat „Uniţi salvăm familia naturală”, „Uniţi salvăm familia creştină”, „Credinţa, familia, patria”.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=WGjHu18dPlU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri