Caută
Close this search box.

VIDEO Republica Moldova: Curtea Constituțională și-a anulat deciziile și a trecut de partea noii puteri

CCR

Curtea Constituțională și-a anulat hotăririle luate în zilele de 7-9 iunie. Decizia a fost pronunțată cu puțin timp în urmă, scrie Deschide.md.

Se revizuiesc și se anulează decizia Curții Constituționale nr.83 din 7 iunie 2019, hotărârea Curții Constituționale nr.13 din 8 iunie 2019, hotărârea Curții Constituționale nr.14 din 8 iunie 2019, hotărârea nr.15 din 8 iunie 2019, avizul Curții Constituționale nr.1 din 9 iunie 2019 și avizul Curții Constituționale nr.2 din 9 iunie 2019”, a declarat președintele CCM, Mihai Poalelungi.

Astfel, au fost anulate hotărârile pin care data de 7 iunie a fost declarată termen-limită pentru investirea Guvernului, hotărârile prin care au fost declarate neconstituționale deciziile Parlamentului de alegere a Zinaidei Greceanîi în funcția de speaker și investire a Guvernului în frunte cu Maia Sandu, dar și suspendarea din funcție a lui Igor Dodon pentru ca Pavel Filip să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului și să numească data de 6 septembrie pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri