Ploile torențiale de ieri au provocat viituri, care au măturat localități întregi, iar zeci de curți și gospodării au fost inundate în Prahova și Teleorman. La Sângeru, pompierii încă îl caută pe al patrulea copil luat de viitură, vineri.

În Teleorman, în comuna Drăgănești Vlașca, Orbeasca și în orașul Videle, 11 curți și 6 case au fost inundate, iar pentru scoaterea apei a fost nevoie de intervenția a peste 150 de pompieri militari. La Drăgănești Vlașca, circulația a fost îngreunată pe DJ 503 și pe DE 70 din cauza apei de pe carosabil.

Inundații și în două localități din Argeș. La Bradu și Stâlpeni mai multe curți au fost acoperite de ape. Și câteva case au fost inundate.  Pompierii au intervenit cu motopompe în sprijinul oamenilor.

În alte locuri, lovite deja de viituri, oamenii își revin cu greu din șoc. La Sângeru, unde patru copii și-au pierdut viața în apele ieșite din matcă, reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova au adus familiei bani pentru înmormântare și alte ajutoare.

Câțiva kilometri mai departe, 20 de familii din Lapos au rămas pe drumuri.

Judetul Prahova este sub avertizare cod portocaliu hidrologic, valabil până marți la miezul nopții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =