Preşedintele american Donald Trump l-a criticat din nou sâmbătă pe primarul Londrei, Sadiq Khan, afirmând că acesta este „un dezastru” şi că ar trebui să demisioneze urgent, după ce doi tineri au fost ucişi şi alţi trei bărbaţi au fost răniţi la Londra vineri, în mai puţin de 20 de ore, informează Reuters şi AFP.

Donald Trump a preluat o postare pe Twitter a editorialistei de dreapta Katie Hopkins, care a numit Londra „oraşul înjunghierilor” şi a afirmat că „acesta este Londonistanul lui Khan”, o expresie menită să descrie eşecul municipalităţii londoneze de a-i gestiona pe extremiştii musulmani.

„Londra are nevoie cât mai curând posibili (ASAP) de un nou primar. Khan este un dezastru – va fi şi mai rău!” a scris Trump pe Twitter, citat de Agerpres.

Primarul Londrei, laburistul Sadiq Khan, s-a declarat ”dezgustat” de acest nou val de agresiuni în oraşul său devenit notoriu pentru gradul de insecuritate. Anul trecut au fost consemnate 132 de crime în capitala britanică, iar pentru anul în curs numărul acestora a ajuns la 55.

Trump l-a numit recent pe Khan, un musulman de origine pakistaneză, un „ratat total”, după ce primarul Londrei a criticat guvernul britanic pentru invitaţia adresată preşedintelui american de a efectua o vizită de stat în regat, şi l-a comparat pe Donald Trump cu fasciştii secolului al XX-lea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 4 =