Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă, aplaudată frenetic la congresul PSD după ce a lansat acuzații la adresa politicii făcută de Liviu Dragnea

viorica dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă și principal candidat la șefia PSD și-a atacat mentorul politic, de pe scena congresului, aplaudată frenetic de participanți.

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că PSD se află într-un moment dificil şi că trebuie să înceapă un capitol nou. Premierul a afirmat că cetăţenii nu mai vor schimbarea guvernului sau război în cadrul partidului.

Președintele interimar PSD Viorica Dăncilă, care candidează sâmbătă pentru șefia deplină a partidului, a intrat în încăperea din Sala Palatului, acolo unde are loc Congresul PSD, pe melodia „Stand up (for the champions)”. „Stand Up (For the Champions)” este o melodie a trupei britanice Right Said Fred, din anul 2002. Viorica Dăncilă a făcut și o baie de mulţime.

Vreau să vă spun că nu ne vom mai lăsa atrași în discuții pe teme false, cum a fost tema justiției. Trebuie să combatem abuzurile, dar vreau ca lupta abuzurile să nu mai fie privită ca o luptă între politicieni și justiție, o luptă pentru politicieni. Vreau ca această luptă să fie pentru cetățeni, pentru oamenii care nu se pot apăra. Cețeanul este fundamental, pentru că omul simplu nu se poate apăra în fața acestor abuzuri.

Nu trebuie să mai intrăm în dispute inutile, să ne izolăm în plan extern, să nu mai lăsăm impresia că dăm legi pentru cine știe ce interese ascunse. Am lăsat impresia că am fost mai interesați de justiție decât de sănătate. Guvernul nu va emite nicio OUG privind sistemul judiciar. Orice schimbare trebuie să se facă printr-o  amplă consultate cu organismele de specialitate, cu organismele internaționale”, a spus Viorica Dăncilă, în aplauzele frenetice ale delegaților la Congresul PSD.

Am părut mai preocupaţi de justiţie decât de Sănătate, de Educaţie dau de Investiţii. Asta, pe bună dreptate, i-a supărat pe oameni şi a dus la ruptura de dialog cu cetăţenii. Trebuie să dovedim că am înţeles votul de la referendum. Vom respecta opinia cetăţenilor. Guvernul nu va emite nicio ordonanţă de urgenţă în legătură cu funcţionarea sistemului judiciar. Orice modificare legislativă în privinţa funcţionării sistemului judiciar trebuie să se facă printr-o dezbatere transparentă, prin consultarea amplă a organizaţiilor profesionale din sistemul judiciar şi consultarea organismelor internaţionale în domeniu. Vom susţine respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români în egală măsură cu lupta împotriva corupţiei, atât în România cât şi în orice parte a lumii, dar pentru asta avem nevoie de parteneri care să ne deschidă uşile, să ne asculte şi în faţa cărora să avem credibilitate”, a declarat Viorica Dăncilă, sâmbătă la Congresul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri