Premierul Viorica Dăncilă a discutat, într-o şedinţă a coaliţiei PSD-ALDE, cu Marcel Ciolacu şi Călin Popescu Tăriceanu, despre remanierile guvernamentale, dar şi despre pactul propus de Klaus Iohannis pentru consolidatea parcursului european al României, potrivit Mediafax.

Un punct discutat e referitor la pactul pentru parcursul european al României. Ne aşteptam ca acest acord să relliefeze întocmai discuţiile cu toate partidele politice. Am văzut că e vorba despre un proiect, vom veni cu amendamente la acest acord astfel încât să întărim şi poziţia României ca stat membru şi parcursul european al ţării noastre. Trebuie să vorbim de o Europă cu două viteze, trebuie să vorbim de dublul standard, dacă avem aceleaşi obligaţii să avem şi aceleaşi oportunităţi, de modul în care căutăm să găsim consens în rândul europarlamentarilor pe care îi trimitem la Bruxelles. Vorbim de modul în care România va sta la masa deciziilor, pentru a întări opinia noastră”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi, la Parlament, la finalul discuţiei cu Marcel Ciolacu şi Călin Popescu Tăriceanu.

Reacţia şefului Executivului vine în contextul în care Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, că invită formaţiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.

De asemenea, PSD a anunţat că va analiza în cadrul Comitetului Executiv Naţional propunerea preşedintelui Iohannis cu privire la acordul politic şi va formula un răspuns oficial, dar susţine ca documentul să conţină şapte ”aspecte vitale”, printre care condamnarea protocoalelor secrete.

109 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here