Caută
Close this search box.

Vladimir Plahotniuc s-ar fi refugiat în Turcia, la Erdogan, fugind prin Transnistria

Vlad Plahotniuc

Fuga lui Vladimir Plahotniuc poate fi subiect de film. Oligarhul moldovean, atotputernic până acum trei zile, ar fi combinat elemente infracționale și caraghioase de la câteva dispariții spectaculoase din România: Radu Mazăre, Sebastian Ghiță, Elena Udrea și „berbecuții” lui Omar Hayssam.

Vicepremierul moldovean Andrei Năstase spune că vicepremierul rus Dmitri Kozak i-a confirmat că Vladimir Plahotniuc este dat în urmărire federală de Rusia și, în curând, va fi dat și în urmărire internațională, informează Unimedia.

„Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova”, a spus Năstase în cadrul unui interviu pentru Deutsche Welle.

„Despre bani este vorba, despre banii pe care rușii spun că i-a furat din băncile lor. Vom afla totul despre acest caz, vom afla despre ce fel de bani este vorba, dacă este vorba despre banii din Loundromat sau despre alții. Vom afla și vom spune și oamenilor despre ce este vorba”, a adăugat Andrei Năstase, care este și ministru de Interne în guvernul moldovean.

Vlad Plahotniuc „a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa”, a transmis Partidul Democrat vineri noapte, într-un comunicat postat pe site-ul formațiunii politice. Oligarhul moldovean a plecat imediat după ce, vineri, partidul său a anunțat că renunță la putere, dar nu cu unul dintre cele cinci avioane private care au decolat de pe aeroportul Chișinău.

Potrivit TV8, liderul PD ar fi ajuns cu o mașină în regiunea transnistreană, de unde a plecat la Odessa (pe țărmul ucrainean al Mării Negre), iar de acolo ar fi zburat cu un avion privat. Aceeași informație a fost confirmată pentru TV8 din mai multe surse.

Singurul avion privat care a zburat sâmbătă de la Odessa, în jurul orei 17.00, ar fi fost o aeronavă Cessna, înregistrată în Turcia. Avionul a zburat spre Istanbul și a aterizat pe aeroportul Sabih.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri