Caută
Close this search box.

Vladimir Putin vrea să-i împace pe Donald Trump şi Kim Jong-un

vladimir putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova doreşte să ajute la reluarea dialogului între preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, în încercarea de a soluţiona criza cauzată de programul nuclear al Phenianului, informează site-ul agenţiei Tass.

Liderul de la Kremlin s-a întâlnit în aprilie pentru prima oară cu Kim Jong Un, afirmând la acel moment că garanţiile de securitate oferite de SUA probabil nu vor fi suficiente pentru a convinge regimul de la Phenian să renunţe la arsenalul nuclear.

„Sper foarte mult că preşedintele Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un vor reuşi să reia contactele în viitorul apropiat şi să pună în mişcare aceste proces”, a declarat Putin la sesiunea plenară a Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg.

„Vom încerca să ajutăm cât de mult putem”, a completat preşedintele Rusiei. „Desigur, rolul principal ar trebui să fie jucat de ţările angrenate în dispută, Statele Unite şi Coreea de Nord”, a subliniat Vladimir Putin.

Tensiunile între Washington şi Phenian s-au intensificat după eşecul summitului de la Hanoi dintre Donald Trump şi Kim Jong-un, în contextul în care Statelor Unite au cerut Coreei de Nord să renunţe la programul său nuclear, în timp ce Phenianul cere eliminarea sancţiunilor ce vizează regimul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri