Caută
Close this search box.

William Barr, procurorul general al Statelor Unite, se întâlneşte cu preşedintele Klaus Iohannis

William Barr

Procurorul general al SUA, William Barr, vine la București pentru a participa la reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul JAI (Justiție și Afaceri Interne), care va avea loc la București, pe 19 iunie. Reuniunea este organizată de Președinția română a Consiliului UE, iar Barr va conduce delegația americană.

În acest context, procurorul general al SUA va avea marți întrevederi cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Viorica Dăncilă, cu ministrul Justiției, Ana Birchall, cu procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, și cu șeful interimar al DNA, Călin Nistor.

În seara zilei de 18 iunie va participa la dineul oferit în marja Consiliului JAI, la Muzeul Național de Artă al României.

Dialogul UE-SUA pe dimensiunea externă a domeniilor justiție și afaceri interne este unul tradițional și are loc semestrial, pe durata fiecărei președinții rotative la Consiliul UE.

Din partea UE, participanții la dialog sunt Președinția în exercițiu a Consiliului UE, Comisia Europeană, Serviciul European de Acțiune Externă, Secretariatul General al Consiliului, EUROPOL, EUROJUST, Coordonatorul UE pentru lupta împotriva terorismului, precum și viitoarea Președinție a Consiliului, respectiv Finlanda, în calitate de observator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri