Caută
Close this search box.

Xi Jinping: China va juca „rol constructiv” în Venezuela

xi jinping

China va colabora cu comunitatea internațională pentru a juca un rol constructiv în Venezuela și va ajuta țara să revină pe o cale normală de dezvoltare cât mai curând posibil, a declarat președintele chinez Xi Jinping, potrivit Reuters.

Venezuela, bogată în petrol, este blocată într-o criză politică și economică. Liderul opoziției, Juan Guaido, a invocat constituția Venezuelei în ianuarie pentru a-și asuma președinția interimară, spunând că realegerea președintelui Nicolas Maduro nu a fost legitimă. Majoritatea țărilor occidentale l-au sprijinit de atunci pe Guaido ca șef de stat, dar Maduro păstrează sprijinul Chinei și al Rusiei.

Xi a declarat agenției de știri TASS și ziarului „Rossiyskaya Gazeta” că China se opune intervenției străine, sancțiunilor unilaterale, folosirii forței sau amenințărilor cu folosirea forței, atunci când a venit vorba de Venezuela. „China este dispusă să colaboreze cu comunitatea internațională pentru a juca un rol pozitiv și constructiv în problema Venezuelei”, a declarat Xi, potrivit unei transcrieri publicate de Ministerul Afacerilor Externe al Chinei înainte de sosirea sa în Rusia. China a fost, de asemenea, dispusă să „ajute Venezuela să revină la o cale normală de dezvoltare cât mai curând posibil”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri