BMW sau Bayerische Motoren Werke (uzina bavareză de motoare) este una dintre cele mai populare și apreciate mărci de mașini din lume. Datorită fiabilității și a durabilității, autoturismele BMW sunt o parte importantă în istoria automobilelor.

1. Prima mașină produsă de BMW avea doar 15 CP.

2. Înainte să facă mașini, BMW a făcut motoare de avion și motocicletă.

3. Denumirea inițială a companiei care a fost înființată în anul 1913, a fost Bayerishe Flugzeug-Werke.

4. Când s-au apucat de făcut motociclete, inginerii s-au concentrat prea mult pe puterea motoarelor și din această cauză primele modele finale au fost interzise. Însă, între timp, acestea au reușit să stabilească multe recorduri de viteză.

5. Culorile logo-ului, alb și albastru, simbolizează culorile naționale ale statului german Bavaria.

6. Sediul BMW din Munchen are forma unui motor cu patru cilindri. Lucrările pentru acest sediu au demarat în anul 1968, iar în anul 1973 a avut loc marea deschidere.

7. Prima motocicletă BMW, a fost creată de Max Friz și Martin Stolle, în anul 1923.

8. Dixi, așa se numește prima mașină produsă de BMW. Aceasta a ieșit pe porțile fabricii Eisenach, în anul 1927. Modelul nu a fost o creație bavareză 100%, deoarece a fost produs sub licența cumpărată de la Austin, marcă britanică.

9. BMW 501 a fost primul model produs de companie după al Doilea Război Mondial, în 1952. Modelul 502 a fost creat, în 1954 și a fost echipat cu motor V8 din aluminiu.

10. În anul 1969 a început construcția noului model BMW seria 5.

11. În toamna anului 2003 a fost lansat un nou model de BMW seria 6, Coupe.

701 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =