Caută
Close this search box.

63,78%, cel mai slab procent de promovare la BAC, din ultimii 5 ani

S-au afişat primele rezultate la examenul de Bacalaureat pe site-ul Ministerului Educaţiei. La nivel naţional sunt 177 de medii de 10, faţă de 104 anul trecut. Însă procentul celor care a promovat a scăzut în 2019, faţă de anul trecut. E cel mai slab rezultat din ultimii cinci ani.

Doar 86.794 de elevi au reușit să promoveze Bacalaureatul anul acesta, potrivit Ministerului Educației. Calculat la numărul celor înscriși la examen, procentul celor promovați a fost de 63,78, adică cel mai slab procent din ultimii 5 ani. Ministerul calculează rata de promovare prin raportare la numărul celor prezenți, așa că este posibil ca cifra oficială să difere ușor față de acest procent.

Cel mai mare procent de promovare la Bacalaureat 2019 a fost înregistrat de sectorul 4, cu 81% de medii de trecere dintre elevii prezenți la BAC. Pe județe, topul este următorul: Cluj, Iași, Bacău și Sibiu. „Clujul are aproape 81% rata de promovare a Bacalaureatului, Iași – 76%, Bacău – 75%, Sibiu – 74”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri