Caută
Close this search box.

Acei români minunați și bărcile lor învingătoare: ”bătălia” pentru Rotterdam

Eveniment major în lumea canotajului internațional. CUPA MONDIALĂ III, la Rotterdam (Olanda), 12-14 iulie, cu sportivi din 42 de țări, va fi ultimul test înaintea ”momentului” celui mai important al anului, competiția de calificare pentru JO Tokyo 2020: Campionatele Mondiale pentru seniori, 2019, de la Linz-Ottensheim, Austria (25 august -1 septembrie).

Vă prezentăm în continuare – cu amănunte de palmares – cele 11 echipaje, cu 42 de sportivi, care vor reprezenta România pe lacul artificial Willem-Alexander, din orășelul Zevenhuizen, lângă Rotterdam, unde se desfășoară regate de canotaj din 2012 și unde în 2016 au avut loc Campionatele Mondiale de seniori, tineret și juniori:

FEMININ

Dublu vâsle categorie ușoară (LW2x):
Ionela Livia Cozmiuc și Gianina Beleagă.
Ele sunt campioane mondiale en–titre de senioare (2018, Plovdiv), după ce au fost campioane mondiale de senioare și în 2017, la Sarasota-Bradenton.

Dublu rame (W2-):
Cristina Georgiana Popescu și Amalia Bereș.
Ambele sunt campioane europene en-titre (2019, Lucerna), cu barca de opt plus unu (W8+) a României.

Dublu rame (W2-):
Iuliana Buhuș și Mădălina Gabriela Cașu.
Mădălina Cașu este campioană europeană en-titre la opt plus unu (W8+), la Lucerna, 2019. Iuliana Buhuș a fost campioană europeană de tineret a acestei probe, la Kruszwica, 2017. De asemenea, Buhuș și Cașu au fost colege în echipajul vicecampion european (de senioare), la patru rame (W4-), Glasgow, 2018.

Dublu vâsle (W2x):
Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Geanina Radiș.
Ele sunt vicecampioane europene ale probei, în 2019, la Lucerna. Între alte performanțe, Radiș este campioană mondială și europeană en-titre de tineret (2018) la patru vâsle (W4x, la Poznan și Brest), în vreme ce Bodnar este campioană europeană en-titre de tineret a acestei probe (2018, la Brest).

Patru rame (W4-):
Ioana Vrânceanu, Viviana Iuliana Bejinariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu.
Ele sunt vicecampioane europene de senioare ale acestei probe, la Lucerna, 2019. De asemenea, toate cele patru remarcabile sportive au fost colege în barca de opt plus unu (W8+) a României, campioană mondială de senioare în 2017 (Sarasota-Bradenton) și campioană europeană de senioare în 2018 (Glasgow).

Opt plus unu (W8+):
Georgiana Vasile, Adriana Ailincai, Maria Tivodariu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel şi Daniela Druncea.
România este campioană europeană de senioare en-titre la această probă (Lucerna, 2019), dar a fost campioană europeană de senioare și în 2018 (Glasgow), precum și campioană mondială de senioare în 2017 (Sarasota).
Parascanu, Parfenie, Popa, Rusu, Anghel și Druncea au fost în barcă la Lucerna (2019), în vreme ce Tivodariu și Ailincăi au fost în barcă la Glasgow (2018). Tot Tivodariu și Ailincăi sunt viucecampioane europene 2019 la dublu rame (W2-). Georgiana Vasile este campioană mondială și europeană en-titre de tineret, Poznan și, respectiv, Brest (2018), la patru vâsle (W4x).

MASCULIN

Dublu rame (M2-):
Marius-Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă.
Ei sunt vicecampioni europeni la Lucerna (2019) și vicecampioni mondiali la Plovdiv (2018) în această probă.

Dublu vâsle (M2x):
Ionuț Prundeanu şi Marian-Florin Enache.
Sunt vicecampioni europeni de seniori în 2018 (Glasgow) și medaliați cu bronz la CE de seniori, 2019 (Lucerna), la această probă.

Patru rame (M4-):
Mihai Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari.
Echipajul – cu o singură modificare – a fost în 2018, la această probă, campion european de seniori (Glasgow), campion mondial de tineret (Poznan) și campion european de tineret (Brest).

Patru rame (M4-):
Alexandru Chioseaua, Ciprian Huc, Alexandru Danciu şi Bogdan Baitoc.
Toți sunt multipli medaliați ai competițiilor de seniori, tineret și juniori, formula actuală fiind una nouă în care, ca și în toate celelalte, ne punem încrederea și speranțele noastre. Huc a făcut parte din echipajul anterior, medaliat de 3 ori cu aur în 2018.

Opt plus unu (M8+):
Alexandru-Cosmin Macovei, Constantin Adam, Adrian Damii, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Constantin Radu, Alexandru Matinca, Cristi-Ilie PÎrghie și Adrian Munteanu
Echipajul, în aceeași formulă, a cucerit bronzul european la seniori în 2018 (Glasgow), precum și medaliile de bronz la Cupa Mondială I de la Belgrad (2018). Anul acesta s-a clasat pe locul 4 în finala Europenelor de seniori de la Lucerna.

Antrenor coordonator loturi feminin și masculin: ANTONIO COLAMONICI
Antrenor federal: DORIN ALUPEI

Le ținem pumnii și le urăm mult succes canotoarelor și canotorilor români prezenți la Rotterdam! HAI ROMÂNIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri