Caută
Close this search box.

Alertă de rujeolă la Suceava: 240 de cazuri noi de copii bolnavi

Peste 300 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat în județul Suceava de la începutul acestui an. În momentul de față sunt în evoluție două focare comunitare de rujeolă în localitățile Vicovu de Sus și Capu Codrului, scrie realitateadesuceava.net.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava de la începutul anului și până la sfârșitul lunii iunie s-au înregistrat 240 de cazuri de rujeolă dintre care 101 cazuri în mediul urban și 139 în mediul rural, repartizate pe următoarele categorii de vârsta: 0-1 ani-35 de cazuri, 1 an-15 cazuri, 2 ani-13 cazuri, 3 ani-12 cazuri, 4 ani-12 cazuri, 5-9 ani-50 de cazuri iar la grupa de vârsta 10-14 ani au fost înregistrate 34 de cazuri, restul de cazuri fiind persoane adulte.

În luna iulie, în primele trei săptămâni s-au înregistrat 61 de cazuri, majoritatea din focarele în evoluție.

Din totalul cazurilor înregistrate în primele șase luni ale anului, 200 de pacienți au fost internați în spital iar 40 au fost izolați la domiciliu.

Zonele din județ unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri sunt următoarele: Vicovu de Sus cu 58 de cazuri (focar comunitar), Moldovița cu 23 de cazuri, Câmpulung Moldovenesc cu 55 de cazuri, Rădăuți cu 19 cazuri, Capu Codrului cu 19 cazuri (focar comunitar).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri