Caută
Close this search box.

ALERTĂ! Pirania într-un lac din România

Un pescar din Maramureș susține că ar fi prins mai mulți pești Piranha în apele lacului de acumulare Firiza, situat la poalele Munţilor Gutâi.

Maramureşeanul a precizat, pe o rețea de socializare, că peştii Piranha au fost prinşi la sfârşitul săptămânii trecute, în timpul unei partide de pescuit pe lacul Firiza, conform Agerpres.

Un reprezentat al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Maramureş, Vasile Pop, a precizat luni, că în mod sigur peştele răpitor a fost eliberat intenţionat în apele lacului, cel mai probabil de către un colecţionar de peşti exotici.

„Această specie de peşte nu e specifică apelor de munte, României în general şi în mod cert un potenţial colecţionar de peşti exotici a intrat în posesia unor asemenea exemplare, pe care ulterior le-a eliberat în apele lacului, din motive necunoscute”, a spus Vasile Pop.

Conform acestuia, prezenţa în apele lacului Firiza a peştelui din specia Piranha poate reprezenta un potenţial pericol pentru fauna lacului, dar şi pentru turiştii care ar intenţiona să facă baie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri