Rusia continuă să se doteze cu rachete interzise şi se pregăteşte de războaie regionale limitate în Europa, scrie Die Welt, pe baza raportului unui politolog şi al unui general german în retragere.

„Rusia se pregăteşte pentru războaie regionale în Europa“, titra Die Welt, în ediţia sa din 14 iulie, referindu-se la un raport semnat de politologul şi directorul Institutului pentru Politica de Securitate de la Universitatea Kiel, Joachim Krause, şi de generalul german în retragere şi fost secretar general adjunct al NATO, Heinrich Brauss.

Krause consideră că, atâta timp cât Europa este concentrată pe schimbările climatice şi criza migraţiei, Rusia, fără nici un motiv concret, pregăteşte războaiele regionale, fiind dispusă să recurgă chiar şi la ameninţarea de a folosi arme nucleare.

Potrivit lui Brauss, Rusia caută în mod deliberat o confruntare cu ţările occidentale şi se străduieşte să distrugă ordinea mondială şi să submineze coeziunea NATO.

Potrivit generalului în retragere german, Rusia ştie că nu ar putea câştiga un război cu NATO, motiv pentru care ar putea lansa un atac surpriză, susţinut de o ameninţare nucleară.

Fostul număr doi al NATO estimează că ţările europene vor fi apoi nevoite să aleagă între un război major sau schimbări radicale în favoarea Moscovei. Potrivit acestuia, Rusia ar putea să declanşeze un astfel de atac surpriză în regiunea Mării Negre, Ţările Baltice, Polonia şi Ucraina.

Ambii autori rezervă un rol-cheie în acest conflict Germaniei, având în vedere localizarea sa geografică. Prin urmare, ei sfătuiesc guvernul german să consolideze capacitatea de luptă a armatei germane cât mai curând posibil.

134 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 9 =