Caută
Close this search box.

Alianţa USR-PLUS, anunţ legat de candidatul la prezidenţiale

USR PLUS

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că este posibil ca la finalul acestei săptămâni sau în maximum o săptămână şi jumătate Alianţa 2020 USR-PLUS să anunţe candidatul la alegerile prezidenţiale.

„Ca interval poate fi oricând, de la finalul acestei săptămâni, până într-o săptămână şi jumătate. Suntem încă în discuţii. Să vedem cum evoluează şi cum vom reuşi să închidem. Am discutat şi astăzi (luni – n.r.). O să discutăm şi în zilele următoare”, a afirmat Dan Barna.

La începutul lunii, USR a anunţat că partidul va decide în Congresul care va avea loc în această sâmbătă, asupra susţinerii candidatului la prezidenţiale. Patru membri ai USR s-au înscris în competiţia internă, printre care şi preşedintele formaţiunii, Dan Barna.

„Cei patru membri USR care s-au înscris în competiţia pentru alegerea candidatului la prezidenţiale până la termenul limită votat de Comitetul Politic sunt preşedintele USR, Dan Barna, senatorul Mihai Goţiu, Dumitru Stanca şi Dragoş Dinulescu.

Dumitru Stanca este cadru militar în rezervă şi membru USR Ilfov, Dragoş Dinulescu este medic dentist şi membru în Biroul Judeţean USR Prahova”, a transmis partidul, într-un comunicat de presă.

USR şi PLUS se află în negocieri pentru a stabili candidatul Alianţei pentru un mandat la Cotroceni. Liderii celor două formaţiuni au explicat că va fi un tandem al Alianţei USR-PLUS. Dacă Dan Barna va fi prezidenţiabilul, atunci Dacian Cioloş va fi propunerea de premier sau viceversa.

Surse din partid au declarat că încă nu a fost stabilit dacă va participa şi Dacian Cioloş la Congresul USR de sâmbătă. Când vor fi finalizate negocierile între cele două partide, liderii USR-PLUS vor da un mesaj comun, au adăugat sursele citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri