Caută
Close this search box.

Ana Birchall este pe lista neagră a mafiei PSD, care îi vrea plecarea de la Justiţie

ana birchall

Aripa dura din PSD ii solicita Vioricai Dancila sa o remanieze pe Ana Birchall, ministrul Justitiei, anunta surse din PSD. Europa liberă prezinta o lista cu ministri care vor fi nevoiti sa plece din functie.

Surse din PSD au declarat pentru Europa Libera ca mai multi social-democrati vor sa ii ceara premierului Dancila sa o remanieze pe Ana Birchall, ministrul Justitiei. Venita la ministerul Justitiei ca interimar si apoi ca ministru plin, Ana Birchall a reusit in scurtul sau mandat sa-si nemultumeasca colegii din aripa dura.

Florin Iordache i-a reprosat intr-o declaratie pentru Europa Libera iesirea publica dupa aparitia Raportului GRECO. Ministrul Justitiei a afirmat ca atunci cand „esti intr-un club, este nevoie sa respecti regulile”.

Surse din PSD au precizat pentru Europa Libera ca mai multi social-democrati vor sa-i ceara Vioricai Dancila sa o remanieze pe Ana Birchall. „Trebuie sa plece de la minister, altfel o sa fie cu scandal. Nu mai poate sta acolo”, sustin sursele citate.

Printre cei nemultumiti de ministrul Justitiei sunt Olguta Vasilescu, Claudiu Manda, Catalin Radulescu si Serban Nicolae. Nu toti social-democratii sunt insa de acord cu aceasta opinie. Surse din apropierea presedintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, au spus ca acesta o sprijina in continuare pe Birchall.

Premierul Viorica Dancila a avut o relatie incordata cu ministrul Justitiei in ultima luna, cerandu-i acesteia sa nu mai aduca „Justitia in curtea Guvernului”. Chiar daca va pleca din fruntea Ministerul Justitiei, sunt sanse ca Ana Birchall sa ramana in Guvern in pozitia de vicepremier pentru parteneriate strategice.

Un alt nume aflat in discutie pentru remaniere este cel al lui Razvan Cuc. Ajuns in Guvern dupa ce a fugit din organizatia Giurgiu si a trecut la cea din Neamt, Cuc este sustinut de Ionel Arsene. Remanierea sa este ceruta insistent de colegii sai din Giurgiu, care il vor pedepsit pentru tradarea de a fugi din organizatie. „Daca va scapa Cuc de remaniere este doar datorita lui Arsene si, poate, pentru ca Dancila nu va uita ca a fost sprijinita de acesta”, afirma surse din PSD. Lui Razvan Cuc i se reproseaza lipsa autostrazilor si faptul ca toate promisiunile din ultimul an nu s-au indeplinit. O salvare pentru Cuc o poate reprezenta demiterea directorului CNAIR, Narcis Neaga, considerat principalul vinovat pentru lipsa drumurilor de mare viteza.

Dancila a anuntat deja ca la Guvern va aparea un Departament pentru infrastructura, iar la Congresul din 29 iunie a promis ca vrea sa faca o autostrada cap-coada. Ea a afirmat ca va discuta cu ministrul Transporturilor pentru a vedea ce autostrada este cea mai avansata pentru a urmari personal mersul lucrarilor.

Functia de ministru al Transporturilor este vizata si de Marian Oprisan, care doreste sa puna in acest post un apropiat de-al sau. Oprisan si-ar dori pentru el Ministerul de Interne.

Chiar daca este vicepresedinte PSD si ministru al Transporturilor de la inceputul guvernului Dancila, Bogdan Trif s-ar putea sa pice la evaluarea din aceasta vara. Lui i se reproseaza lipsa de vizibilitate, dar si o serie de programe in zona turismului care nu au dat rezultate.

Tot pe lista neagra se afla si ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes. „Nu are nici performanta in Guvern si este al doilea ministru care vine din Bistrita Nasaud. Daca Suciu ramane la Dezvoltare, Denes ar trebui sa plece”, sustin lideri din mai multe organizatii.

Ecaterina Andronescu a dorit sa-si dea demisia de la Ministerul Educatiei chiar dupa Congresul din 29 iunie in care a primit doar 50 de voturi, au declarat pentru Europa Libera surse din partid. Numele sau apare pe lista remaniabililor din cauza deselor schimbari pe care le-a anuntat in educatie. „In plina campanie pentru europarlamentare, noi trebuia sa explicam ce schimbari mai vrea sa faca Andronescu in Educatie. Ne-a bulversat total”, afirma social-democratii nemultumiti de activitatea Ecaterinei Andronescu.

Printre cei care pot avea probleme la remaniere se numara si ministrul Economiei, Niculae Badalau. Acesta nu se afla in relatii foarte calde cu premierul Viorica Dancila, de aceea numele sau poate fi pus in discutie in cadrul Comitetului Executiv al PSD unde se discuta remanierea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri