Caută
Close this search box.

Angela Toncescu, fosta șefă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, condamnată pentru abuz în serviciu în Dosarul Astra

angela toncescu

Angela Toncescu, fosta șefă a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, actuala Autoritate de Supraveghere Financiară, a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de detenție cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul falimentarii Astra Asigurări, a decis azi Curtea de Apel București.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte. CAB a mai decis condamnarea a doi foști vicepreședinți ai CSA, Tudor Baltă și Constantin Buzoianu, care au primit câte 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Aceeași condamnare, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, au primit trei membri ai Consiliului CSA: Dan Constantinescu, Daniela Popa și Corneliu-Silviu Moldoveanu.

Daniela Popa a fost președinte al PUR, partidul lui Dan Voiculescu. În acest caz a fost deferit Justiției și fostul patron al Astra, Dan Adamescu, dar în cazul lui procesul a încetat, ca urmare a decesului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri