Caută
Close this search box.

Antologie și istorie, joc fabulos, fantastic. Simona Halep e în finală la Wimbledon!

UPDATE. Simona Halep va juca finala la Wimbledon, sâmbătă, de la ora 16, cu Serena Williams (SUA), care a învins-o categoric în semifinală pe Barbora Strycova (Cehia) cu 6-1, 6-2. De 7 ori a câștigat la Wimbledon Serena Williams până acum, a venit și rândul Simonei!

Partidă de referință! Nu am mai văzut de mult un joc atât de bun, constant și intens, la un asemenea nivel, al unui sportiv român!

După 43 de ani (1972 și 1976, Ilie Năstase) avem din nou o prezență românească, a treia, într-o finală de simplu la Wimbledon, de data aceasta o finală feminină! Simona Halep (locul 7 mondial WTA) și Elina Svitolina (Ucraina, locul 8) au luptat uluitor, pe arena centrală, pentru a urca în ultimul act al turneului considerat a fi cel mai puternic și mai important din lume. Meciul a propulsat-o pe Simona, în premieră, în finala marelui turneu de Grand Slam, desfășurat pe iarba de la All England Club!

Înaintea semifinalei, Svitolina o conducea pe Halep cu 4-3 în confruntările directe, dar niciun meci dintre cele două nu s-a disputat pe iarbă. A fost, așadar, o premieră între cele două est-europence, pe o nouă suprafață a confruntărilor lor.

Victimele Simonei până în semifinale au fost Aliaksandra Sasnovich, Mihaela Buzărnescu, Viktoria Azarenka, Cori Gauff și Shuai Zhang, cu 10 seturi câștigate de fostul lider mondial și doar un set pierdut (atenție!) la românca Miki Buzărnescu!

Svitolina (locul 8 WTA) a trecut în sferturi de Karolina Muchova (Cehia, nu fără a lupota din greu, dar a arătat o formă de zile mari pe iarba londoneză.

În cea de-a doua semifinală au fost programate Serena Williams (SUA) și Barbora Strycova (Cehia), imediat după meciul Simonei Halep, pe aceeași arenă.

Game-maraton încă din star, pe serviciul Simonei, cu, cu numeroase avantaje de o parte și de alta. Simona pare, totuși, hotărâtă și sigură pe ea. Salvează trei mingi de break și conduce cu 1-0, după aproape 10 minute de joc.

Și game-ul doi este tot cu prelungiri, pe serviciul Svitolinei, cu cinci egalități, apoi urmează un punct fantastic al Simonei, cu stopuri și atacuri distrugătoare ale româncei. Minge de break Simona și, după 20 de minute de luptă, Halep conduce cu 2-0!

Din păcate urmează un beak la 0 pentru Svitolina și scorul devine 2-1 în favoarea Simonei. Constănțeanca face însă, imediat, al doilea break – și conduce cu 3-1! Apoi 4-1 și break la 0, 5-1 pentru Simona, EVOLUȚIE FULMINANTĂ A ROMÂNCEI NOASTRE! Șase mingi de set pentru Simona, la 5-1, lungul de linie îi merge extraordinar pe ambele părți și … 6-1 în 43 de minute!

Abia în al 8-lea game, primul din setul doi, Svitolina își face serviciul și conduce cu 1-0! Simona egalează imediat, cu game la 0 (!) și este 1-1. Urmează 2-1 Svitolina, dar și 2-2, după două game-uri la 0. În continuare, Elina își face serviciu foarte greu, la avantaj, și conduce cu 3-2, însă Simona egalează, 3-3, cu încă un game la 0! Apoi … DOUĂ MINGI DE BREAK SIMONA! 4-3 Simona și românca e la două game-uri de finala de la Wimbledon, pe un joc aproape fără greșeală!! Vine apoi un game la 15: 5-3 pentru Simona, care este, așadar, la un singur game distanță de marea finală. Servește Svitolina: 0-15, 15-15, 15-30, 15-40, 30-40 și MECI SIMONA HALEP !!!!!  FABULOS !!!! FANTASTIC !!!

Simona Halep – Elina Svitolina 6-1, 6-3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri