Caută
Close this search box.

Aplicația FaceApp ar putea fi declarată “ameninţare pentru securitatea naţională a SUA”

Creată de o companie rusească, aplicaţia FaceApp le permite utilizatorilor să-şi modifice chipul în fotografii, făcându-i mai tineri, mai bătrâni, mai atrăgători ori mai fericiţi.

Un senator american democrat a cerut o investigaţie cu privire la “riscurile pentru securitatea naţională şi viaţa privată” pe care le reprezintă utilizarea acestei aplicaţii.

FaceApp este în prezent cea mai descărcată aplicaţie gratuită de pe Google Play, cu peste 100 de milioane de utilizatori. Nici nu-i de mirare că face senzaţie. Este deopotrivă fascinant şi haios să-ţi vezi fotografia modificată cu ajutorul inteligenţei artificiale. Cea mai populară este funcţia de îmbătrânire a chipului. Fotografii cu feţele îmbătrânite ale unor celebrităţi, dar şi ale unor necunoscuţi cu riduri şi părul alb, s-au răspândit cu viteză pe Internet, scriu Stirileprotv.ro.

Asta până când intră în cadru conexiunea rusească. Compania Wireless, care a lansat aplicaţia cu 2 ani în urmă, are sediul în Skol-kovo, un parc de activităţi de înaltă tehnologie lângă Moscova, numit adesea “Silicon Valley din Rusia”.

Tom Foreman, CNN Correspondent: ”Experţii în securitate cibernetică spun că, de fiecare dată când vă dezvăluiţi datele unei companii private, vă asumaţi un risc, iar când compania respectivă are legături cu un guvern străin, riscul este şi mai mare. Este deci o metodă alternativă de a te alege cu câteva riduri în plus”.

Foto: Playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri