Caută
Close this search box.

Bacalaureat 2019: Ce subiecte au fost la matematică și istorie

 Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au fost, miercuri, la proba obligatorie a profilului.

SUBIECTE ISTORIE BAC 2019. Absolvenţii clasei a XII-a de la profilul umanist au avut de elaborat, la subiectul al III-lea, cel care a creat cele mai multe emoţii în rândul candidaţilor, un eseu de două pagini despre spaţiul românesc în Evul Mediu.

La subiectul I de la proba la Istorie, absolvenţii profilului umanist au avut de rezolvat cerinţe pe baza a două texte din volumele: A – „O istorie sinceră a poporului român – F. Constantiniu” şi B – „Istoria României” – M. Bărbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, S. Papacostea.

Subiectul II conţine, la fel, un set de cerinţe pe baza unui text din volumul „Istoria ilustrată a româilor pentru tineri” – I. A. Pop.

Subiectul III a presupus elaborarea în două pagini a unui eseu despre spaţiul românesc în Evul Mediu, având în vedere anumite cerinţe.

Potrivit metodologiei aprobată de MEC se punctează utilizarea limbajului istoric adecvat, structurarea prezentării, evidenţierea relaţiei cauză-efect, elaborarea argumentului istoric (prezentarea unui fapt istoric relevant şi utilizarea conectorilor care exprimă cauzalitatea şi concluzia), respectarea succesiunii cronologice/logice a faptelor istorice şi încadrarea eseului în limita de spaţiu precizată.

Bac 2019 Matematică: Potrivit HotNews.ro, la Mate-Info, la primul subiect, elevii au primit o intersecție de funcție, o probabilitate, un exercițiu de identitate trigonometrică și un exercițiu în care să arate că un numar e întreg. La al doilea subiect au primit o matrice, să calculeze determinantul și un polinom. La al treilea subiect au primit un exercițiu prin care să facă monotonia unei funcții și o integrală

Foto: Libertatea

Peste 136.000 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri