Caută
Close this search box.

Care este propunerea Guvernului pentru postul de comisar european din partea României

Luminiţa Odobescu

Propunerea Guvernului României pentru postul de comisar european ar putea actualul ambasador pe lângă Uniunea Europeană. Surse oficiale au declarat pentru Digi24.ro că numele Luminiței Odobescu este luat în calcul printre variantele gândite la Palatul Victoria pentru Executivul european, condus de Ursula von der Leyen.

Nu este deocamdată cunoscut portofoliul care ar reveni României, noul președinte al Comisiei Europene aflându-se încă în procesul de elaborare a arhitecturii structurii pe care o va conduce.

Din această cauză, oficialii de la București iau în calcul mai multe variante, printre numele vehiculate aflându-se și cel al liderului grupului PSD din PE, Dan Nica. Rovana Plumb, care era varianta validată oficial în PSD pentru postul de comisar european, a ieșit din cărți încă dinaintea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

În interiorul PSD, fostul președinte Liviu Dragnea promisese funcția și Liei Olguța Vasilescu, dar aceasta, aflată în conflict cu Viorica Dăncilă, nu mai are practic nicio șansă să obțină nominalizarea, deși săptămâna trecută, premierul a spus că și-ar dori drept comisar european o femeie.

FOTO: Bihon

Contactată de Digi24.ro, Viorica Dăncilă a explicat că nu s-a discutat până acum pe marginea niciunui nume de potențial candidat. ”Nu am avut nici o discuție legată de numele de comisar”, a declarat prim-ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri