Caută
Close this search box.

Caz confirmat de Ebola în Republica Democrată Congo. Pacientul a fost izolat

Republica Democrată Congo a confirmat primul caz de Ebola în orașul estic Goma, care găzduiește peste un milion de oameni, relatează BBC.

Ministerul Sănătății a confirmat că un pastor a fost testat pozitiv pentru acest virus într-un centru din Goma, după ce a sosit duminică în oraș cu autobuzul. Ministerul spune că riscul de răspândire a bolii este scăzut. Mai mult de 1.600 de persoane au decedat de la izbucnirea epidemiei de Ebola din estul RD Congo cu un an în urmă.

Pastorul a călătorit 200 de kilometri spre Goma cu autobuzul de la Butembo, unde fusese în contact cu oameni cu Ebola. Ministerul Sănătății a spus într-o declarație: „Datorită vitezei cu care pacientul a fost identificat și izolat, precum și identificarea tuturor pasagerilor de la Butembo, riscul de răspândire în restul orașului Goma rămâne scăzut”. Acesta a spus că șoferul autobuzului și alți 18 pasageri vor fi vaccinați luni.

Ministerul Sănătății din Goma se pregătește pentru un focar. În noiembrie anul trecut, a lansat activități de pregătire și răspuns. Trei mii de lucrători în domeniul sănătății din oraș au fost deja vaccinați. Cel mai mare focar al epidemiei a fost în Africa de Vest în 2014-2016 și a afectat 28.616 persoane, în principal în Guineea, Liberia și Sierra Leone. Aproximativ 11.310 de persoane au murit.

Ebola infectează oamenii prin contact strâns cu animalele infectate, inclusiv cimpanzeii, liliecii de fructe și antilopele forestiere. Se poate răspândi apoi rapid, prin contactul cu cantități mici de lichid corporal al celor infectați – sau indirect prin contactul cu mediile contaminate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri