Caută
Close this search box.

Cazul Caracal. Aplicaţia care ar fi alertat în timp real conducerea Poliţiei şi a MAI nu funcţiona

Toată conducerea Poliției Române și a Ministerului de Interne ar fi putut afla în timp real că în județul Olt, în Caracal, o fată este răpită și violată.

Informația apare în raportul MAI realizat de Corpul de Control. Nu a fost posibil pentru că o aplicație care permite comunicarea între structurile de poliție nu funcționa.

Sistemul Informatic de Management Integrat al Evenimentelor de Ordine Publică este o aplicație care permite ca, în timp real, în momentul în care este semnalată o faptă gravă la 112, informația să ajungă la structurile de conducere ale Poliției Române și, inclusiv, la Ministerul de Interne.

Astfel că, dacă această aplicație ar fi funcționat, în momentul în care Alexandra Măceșanu a sunat la 112 pentru a cere ajutor, informația ar fi ajuns în timp real la conducerea Poliției Române și la Ministerul de Interne.

Însă, în raportul efectuat de Corpul de Control al Ministerului de Interne scrie că această aplicație nu funcționa în ziua în care tânăra a sunat la 112. Cei de la Poliția Caracal știau de faptul că această aplicație nu funcționează și au „transmis telefonic la eșaloanele superioare”.

În raport nu se specifică la cât timp a fost făcut acest apel și cine a fost anunțat de răpirea din Caracal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri