Caută
Close this search box.

CEx PSD: Dăncilă a fost întâmpinată de protestatari

viorica dăncilă

Social democrații s-au reunit, luni, în ședința Comitetului Executiv Național pentru a stabili data Congresului pentru desemnarea candidatului la prezidențiale și pentru a discuta rectificarea bugetară. Liderii PSD au fost întâmpinaţi de protestatari. Şedinţă a început cu o oră întârziere pentru că ministrul Finanţelor şi premierul au discutat la Guvern despre rectificarea bugetară. Conform unor surse, Teodorovici trebuie să acopere o gaură de 5 miliarde de lei din buget.

Dăncilă a fost întâmpinată de protestatari

La ședință este prezent și secretarul de stat din ministerul Finanțelor care se ocupa de rectificare, Daniela Pescaru. Conform unor surse, bugetul ar urma să fie aprobat într-o ședință a Guvernului programată pentru data de 5 august. De asemenea, în ședința CEx, ministrul Finanțelor este așteptat să prezinte un set de măsuri guvernamentale care ar urma să fie adoptate odată cu rectificarea. Eugen Teodorovici trebuie să găsească bani pentru a acoperi cheltuielile bugetare. Cel puţin 5 miliarde de lei, spun surse guvernamentale.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a transmis vineri un document către administraţiile locale şi judeţene, cu împărţirea banilor la rectificarea bugetară. Din documentul respectiv rezultă că multe primării și Consilii Județene nu primesc nimic la rectificare, spun surse politice.

„Eu, din bugetul meu, dau 80% pentru cheltuielile cu asistența socială. La rectificare am alocat 0. Nu primesc nimic. O să iasă iureș mare. Trebuie să găsească Teodorovici o soluție. Ar putea fi amânate plățile pentru PNDL până la anu, când o sa înceapă campania pentru locale, și alocați banii anul acesta măcar pentru cofinanțări pentru proiectele din fonduri europene”, a declarat un lider PSD, președinte de CJ, pentru Digi24.ro

Congresul pentru desemnarea Vioricăi Dăncilă candidat PSD la prezidenţiale, pe 24 august

La şedinţă, liderii PSD trebuie să stabilească data Congresului pentru validarea candidaturii la prezidențiale a Vioricăi Dăncilă. Acesta ar urma să fie programat la finalul lunii august, posibil pe data de 24.

În CEx, social democrații vor discuta și despre măsurile luate de premier după crimele de la Caracal. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a precizat că sesiunea extraordinară va fi convocată în momentul în care grupul interinstituțional condus de Raed Arafat va prezenta concluziile raportului, iar Guvern va pregăt ordonanța de urgență pentru modificarea legislației privind sistemul 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri