Caută
Close this search box.

Chinezii au aflat din presă că Dăncilă a rupt parteneriatul public-privat cu firma lor pentru Comarnic-Braşov

Viorica Dăncilă

Autostrada Comarnic-Brașov, aflată mereu în stadiul de proiect, suferă un nou eșec rușinos, al patrulea. Guvernul renunță la construcția autostrăzii în parteneriat public privat și va cere CSAT să o declare de importanță națională.

Reprezentanții consorțiului chinez, cu care România era în negocieri, recunosc că au aflat din presă despre renunțarea la parteneriat. Iar activiștii care monitorizează infrastructura susțin că eșecul era previzibil, dar trecerea prin CSAT ascunde alte pericole, cum ar fi atribuirea lucrărilor fără licitație.

Noul eşec al proiectului autostrăzii Comarnic – Braşov a fost anunţat la Ploieşti de premierul Dăncilă.

Viorica Dăncilă, premier: ”Scoatem din parteneriat public privat, iar în prima şedinţă de CSAT să… această autostradă să devină de importanță naţională astfel încât… sau de infrastructură critică. Pentru că procedurile sunt… birocraţia este destul de mare. Să începem construcţia cât mai repede din fonduri naționale.”

În urmă cu puţin timp, Comisia de Prognoză şi ministrul Transporturilor, instituţiile responsabile de proiect, vedeau autostrada deja construită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri