Caută
Close this search box.

Cioloș relansează din Parlamentul European cursa pentru șefia Parchetului European

Dacian Ciolos

Liderul grupului Renew Europe, Dacian Cioloș, lasă să se înțeleagă că se va folosi de relația personală pe care o are cu Emmanuel Macron pentru a o propulsa pe Laura Codruța Kovesi ca procuror șef european.

Proaspăt instalat în fruntea grupului liberal din Parlament, Dacian Cioloș și-a anunțat prioritățile într-o primă conferință de presă. Printre acestea, relansarea procesului de numire a procurorului-șef european, care stagnează din cauza faptului că autoritățile de la București se opun numirii lui Kovesi.

Grupul Renew Europe consideră că Laura Codruța Kovesi a avansat în procesul de selecție pe merit, iar Dacian Cioloș spune că va discuta problema cu președintele francez, Emmanuel Macron.

Avem nevoie rapidă de intrarea în funcție a acestui procuror șef european și de începerea activității Parchetului European. Și da, în mod clar, Laura Codruța Kovesi știe că are susținători la noi în grup„, a declarat Cioloș.

Contracandidatul Laurei Codruța Kovesi este francezul Jean-François Bohnert.

Lucian Pîrvoiu, correspondent TVR la Strasbourg: „Susținătorii lui Kovesi speră că, dacă Emmanuel Macron a reușit să-și impună favorita, pe Christine Lagarde, la șefia Băncii Centrale Europene, acesta va fi dispus să lase garda jos și să permită ascensiunea fostei șefe a DNA ca procuror șef european. Dacă va fi așa, vom afla abia la toamnă, după vacanță”.

Citeste și: http://Cioloş: Dacă va fi nevoie de mine în ţară, da, sunt gata să îmi pun la dispoziţie cunoştinţele, competenţele pentru a moderniza Româna

Sursa: TVR.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri