Caută
Close this search box.

Curtea de Conturi susține că fiul premierului Dăncilă este angajat la cabinetul lui Ilie Sârbu, nu la cel al lui Mihai Busuioc

Dăncilă

Curtea de Conturi susține că fiul premierului, Victor Florin Dăncilă, este angajatul Autorității de Audit, având funcția de consilier la cabinetul lui Ilie Sârbu, vicepreședinte al Autorității de Audit.

Mai multe surse din cadrul instituției confirmă însă că Dăncilă jr. își desfășoară activitatea la cabinetul președintelui Curții, Mihai Busuioc, unul dintre apropiații fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

”Fiul premierului Viorica Dăncilă își desfășoară activitatea la cabinetul președintelui Mihai Busuioc, la adresa Curții de Conturi de pe Lev Tolstoi. Aici vine la muncă. Autoritatea de Audit unde vicepreședinte este Ilie Sârbu are sediul în altă parte, undeva în zona centrală, pe Ernest Broșteanu”, a explicat  o sursă din interiorul Curții.

De notat că, după ce G4Media a dezvăluit luni că fiul premierului Dăncilă a ajuns consilierul președintelui Curții, Mihai Busuioc, Curtea de Conturi a răspuns la întrebările transmise încă din 26 mai. În răspunsul transmis, Curtea nu neagă că Victor Florin Dăncilă își desfășoară activitatea la cabinetul președintelui Busuioc și nici nu face vreo referire la acest aspect, ci se limitează la precizarea că Dăncilă jr. este angajatul Autorității de Audit.

G4Media.ro a mai scris că Busuioc intenționează să îl numească pe Victor Florin Dăncilă în funcția de secretar general adjunct al Curții. În acest sens, Busuioc a notificat deja Agenția Națională a Funcționarilor Publici că intenționează să modifice organigrama Curții.

Curtea de Conturi susține însă că nu se poate face o legătură între modificarea organigramei și o eventuală numire a lui Dragnea jr. în această funcție, deoarece aparține categoriei personal contractual și nu poate fi angajat în funcția de secretar general adjunct.

Mai jos integral precizările Curții de Conturi:

”Domnul Victor Florin Dăncilă este angajatul Autorității de Audit, având funcția de consillier în cadrul cabinetului demnitarului – domnul Ilie Sârbu (vicepreședinte al Autorității de Audit), cu contract individual de muncă încheiat pe perioadă determinată (durata mandatului demnitarului aferentă perioadei 29.01.2018 – 15.10.2020).

În conformitate cu prevederile art 5 (1) din OG nr 32/1998 privind organizarea cabinetului demnitarului din administrația publică centrală, personalul din cadrul cabinetului demnitarului este numit sau eliberat din funcție numai la propunerea demnitarului în subordinea căruia funcționează, în baza unui contract individual de muncă pe perioada determinată încheiat în condițiile legii.

Funcția de secretar general adjunct face parte din categoria înalților funcționari publici, conform Legii nr. 188/ 1999 privind statutul funcționarilor publici, republicată, cu modificările și completările ulterioare, iar funcția pe care o exercită domnul Victor Florin Dăncilă aceea de consilier în cadrul cabinetului demnitarului, aparține categoriei de personal contractual.

Prin urmare, nu există o legătură între modificarea organigramei Curții de Conturi și domnul Victor Florin Dăncilă, acesta neputând să ocupe funcția de Secretar General Adjunct.

Mihail Cătălin Toderașcu, șef serviciu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri