Caută
Close this search box.

Dăncilă amână Congresul PSD, vrea referendum și cere măsuri imediate președintelui, STS și procurorului general

viorica dăncilă

Viorica Dăncilă, declarații la Palatul Victoria. Iată ce a spus premierul, în rezumat.

– Mi-am anulat toate vizitele şi întâlnirile de astăzi. M-am întâlnit cu ministrul Afacerilor Interne.

– I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal.

– Am decis înfiinţarea unui grup de lucru care să aibă ca scop gândirea unui plan pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situaţii critice, grup condus de Raed Arafat. Voi propune acest grup în CSAT.

– Analizez convocarea unui referendum pentru înăsprirea pedepselor în cazuri de viol, crimă, pedofilie.

– Ceea ce ţine de Guvern şi de instituţiile din subordinea GUVERNULUI se întâmplă deja, fără discuţii şi fără amânări. Pe lângă demiterile din Poliție, l-am chemat din concediu pe prefectul de Olt pentru a-l demite.

– Aştept acelaşi lucru din partea tuturor instituţiilor implicate: preşedinte, STS, procuror general.

– Am amânat congresul PSD din 3 august.

– Asigur familiile că toţi cei vinovaţi vor plăti. Ca om, ca mamă, sunt alături de rudele în suferinţă şi voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru a le sprijini. Îi asigur că nimeni nu va scăpa nepedepsit.

Viorica Dăncilă vrea să propună în CSAT marți formarea unui grup de lucru interinstituțional care să aibă ca scop gândirea unui plan de măsuri urgente pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situații critice la nivelul întregului aparat de stat.

Surse guvernamentale au declarat că premierul și-a anulat toate vizitele programate în teritoriu și a chemat astăzi la discuții pentru pregătirea discuției de marți pe șeful IGSU, Raed Arafat, pe directorul general STS Sorinel Vasilca, pe Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga și pe membrii guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri