Caută
Close this search box.

Dăncilă, despre mutarea ambasadei la Ierusalim: Această tăcere a președintelui Iohannis, cred că pentru România nu este un lucru bun

viorica dăncilă

Viorica Dăncilă a declarat joi, la DCNews, referindu-se la mutarea ambasadei la Ierusalim că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să îşi asume o decizie, pe care trebuie să o facă publică, pentru că ”această tăcere, pentru România, nu este un lucru bun”.

”Mutarea unei ambasade este atributul preşedintelui şi cred că preşedintele trebuie să dea dovadă de corectitudine, să iasă public să spună ”Nu voi muta ambasada” sau ”Voi muta ambasada”. Trebuie să îşi asume, pentru că acest lucru revine preşedintelui şi preşedintele trebuie să îşi asume. Această tăcere cred că pentru România nu este un lucru bun” a declarat Viorica Dăncilă, fiind întrebată despre discuţiile legate de mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim.
Ea a reamintit că a existat un memorandum în guvern, că o analiză a fost trimisă către instituţiile celelalte, pentru a vedea rezultatul final,
”Părerea mea este că aici trebuie o decizie politică, decizie politică pe care trebuie să o ia preşedintele României. Dar văd că domnul preşedinte nu spune nimic, nici că va lua această decizie, nici că nu va lua această decizia”, a afirmat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri