Viorica Dăncilă a facut, marţi, o vizită de lucru la Strasbourg si a avut o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli. Premierul României are o intervenţie în plenul Parlamentului European.

”Doresc să vă felicit și vă doresc mult succes în exercitarea mandatului. A fost important să arătăm că instituțiile europene lucrează pentru cetățeni și mai ales că produc rezultate. care îmbunătățesc viața acestora și oferă perspective epntru viitor. Am satisfacția de a afirma că România a reușit acest lucru. Am preluat și asumat această responsabilitate ca pe o misiune în slujba cetățenilor și a unității europene. Am considerat necesar ca toate acțiunile noastre să fie construite în jurul coeziunii. România a arătat că poate performa cu succes pe fondul unor provocări și tendințe care pun sub semnul întrebării determinarea Uniunii de a progresa. Am dovedit capacitatea României de a contribui la valoarea adăugată a Uniunii Europene, aspect reflecatat în bilanțul consistent pe care îl predăm, 90 de dosare legislative finalizate și aproximativ 2.500 de evenimente și reuniuni realizate.

Totodată, am facilitat adoptarea a 84 de concluzii ale Consiliului, pe multiple teme de interes comun. Ne-am dorit ca prin exercitarea acestui mandat să avem rezultate vizibile, durabile, la care cetățenii să se poată raporta cu ușurință și claritate.

129 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =