Italianul David Sassoli (S&D) a fost ales preşedintele Parlamentului European, cu 345 de voturi si este un fost jurnalist și prezentator TV.

„Trebuie să avem curajul să relansăm proiectul nostru de integrare, trebuie să facem Uniunea noastră să evolueze pentru a o face mai reactivă faţă de cetăţeni”, a declarat Sassoli la Strasbourg, imediat după anunţul alegerii sale.

Photo by PATRICK SEEGER/EPA-EFE/REX
David-Maria Sassoli

Europarlamentarul socialist David Sassoli a fost ales miercuri preşedinte al Parlamentului European (PE). Socialistul David SASSOLI este italian și este europarlamentar de 10 ani. În vârstă de 63 de ani, Sassoli este născut pe 30 mai 1956, la Florența și este un fost jurnalist și prezentator TV. Acesta este reprezentantul PES – Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților.

David Sassoli a candidat din partea Partidului Democrat din Italia la primăria Romei în 2012, clasându-se pe poziția secundă. La 1 iulie 2014, a fost ales vicepreședinte al Parlamentului European cu 393 de voturi și a câștigat anul acesta un nou mandat de europarlamentar la alegerile din mai, pe listele aceluiași partid italian.

Sassoli a fost susținut în votul pentru președinția Parlamentului European de grupul PPE care nu a avut candidat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here