Caută
Close this search box.

Declarații inacceptabile ale prodecanului Facultății de Teologie despre femeile violate. Rectorul Universității București cere demiterea lui Vasile Răducă

Vasile Răducă, prodecanul Facultăţii de Teologie şi secretar al Comisiei de Bioetică a Patriarhiei Române, a făcut afirmaţii controversate şi discriminatorii, susținând că  o femeie rămâne însărcinată după un viol dacă i-a plăcut sau nu a respectat regulile de igienă. 

„I-am solicitat decanului Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, prof. Ioan Moldoveanu, demiterea și înlocuirea prof. Vasile Răducă din funcția de prodecan. Universitatea din București se delimitează public de declarațiile profesorului Vasile Răducă, pe care le considerăm inacceptabile. Comunitatea universitară a Universității din București își respectă misiunea de a promova și de a susține valori și principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea și cultivarea demnității umane și a valorilor umaniste, precum și a rolului științei în evoluția umanității reprezintă piloni fundamentali”, a scris Mircea Dumitru, pe Facebook.

Vasile Răducă a făcut afirmaţii controversate şi discriminatorii despre sex, viol şi musulmani în emisiunea difuzată în 27 mai, la Radio Trinitas şi reclamată de ascultători, potrivit site-ului paginademedia.ro. El a spus: „când e vorba de viol, este vorba de un viol la care au consimţit persoanele respective” sau „în islam, femeia este considerată o lighioană”.

Preotul Vasile Răducă a răspuns mai multor ascultători: „Vă rog să reţineţi, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri