Femeia din Cluj, acuzată că şi-a ucis în bătaie băieţelul de 9 ani a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Şocaţi de gravitatea cazului, anchetatorii nu înţeleg de ce nimeni nu i-a sesizat cu privire la modul despotic în care aceasta îşi trata copiii.

Verificările vizează acum şi felul în care angajaţii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului şi-au făcut treaba. Aceştia ar fi trebuit să vegheze ca băiatul să nu fie abuzat, mai ales că mama îl abandonase, iniţial, la naştere.

Chinurile la care era supus băiatul de nouă ani, înainte să fie ucis, erau ştiute de apropiaţii familiei. Vecinii de pildă au povestit că auzeau zilnic prin ce trecea acest copil dar şi cei doi fraţi ai lui – însă niciunul nu a avut curajul să intervină ori să anunţe autorităţile.

La şcoală, cei mici îşi ascundeau rănile.

Familia băiatului ucis a fost monitorizată acum patru ani şi de specialiştii de la Protecţia Copilului. Nici aceştia nu au sesizat abuzurile. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a cerut acum o anchetă şi a trimis corpul de control la Direcţia de Protecţia Copilului.

Abandonat de mamă după naștere, cerut înapoi după 4 ani

Povestea lui Luca este tulburătoare. A fost abandonat la naştere împreună cu fratele lui geamăn – şi până la vârsta de cinci ani a fost crescut de o familie de asistenţi maternali, lângă Cluj. Femeia care i-a născut i-a cerut înapoi pe amândoi acum 4 ani – după ce a primit de la primărie o locuinţă. Pentru ei atunci ar fi început coşmarul.

Femeia acuzată că şi-a ucis băiatul şi-a recunoscut fapta. Procurorii au arestat-o preventiv pentru 30 de zile.

Mama l-ar fi bătut pentru că ”a mințit-o”

Psihologii încearcă acum să afle ce i-a declanşat comportamentul abuziv. Femeia de 36 de ani a crescut şi ea într-un centru de plasament şi este posibil ca traumele trăite în acea perioadă să fi condus la tragedie.

În fata procurorilor, femeia acuzată că şi-a ucis băiatul a spus că l-a lovit pe cel mic pentru că a minţit-o – susţin surse din ancheta.

359 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Cea mai mare vina o are Protectia Copilului, nu a monitorizat, nu a facut anchete serioase , sa intrebe la scoala,vecini , sa investigheze copiii cum sunt hraniti,educatie ..! Totul s-a facut superficial sau de loc . Protectia Copilului aceiasi culpa de omor ca si mama criminala !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here