Caută
Close this search box.

Ecaterina Andronescu, măsuri drastice: Profesorii care au primit sub nota 5 la titularizare nu vor mai fi primiți ca suplinitori.

ecaterina andronescu

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, ia măsuri drastice: profesorii care au primit sub nota 5 la proba scrisă de la titularizare nu vor mai fi primiți ca suplinitori.

Ecaterina Andronescu a mai declarat că nici cei 3.960 de profesori care s-au retras din examen nu vor mai fi primiți la catedră. Întrebată dacă nu va crea haos în sistem prin această măsură, Andronescu a răspuns că sunt suficienți profesori care să predea de la toamnă, potrivit Hotnews.ro.

”În metodologie scrie că cei care n-au promovat, sau au promovat cu note sub 5, nu intră în învățământ. Scrie în metodologie! În momentul în care eu vreau să intru la titularizare mă duc să încerc marea cu degetul? Adică intru în examen, constat că nu știu nimic și dau lucrarea și mă retrag. De ce să fac eu discriminare între cel care a dat lucrarea pentru că nu a știut subiectul și cel care a stat acolo și a luat 4.50. Și atunci trebuie să aplicăm aceeași unitate de măsură începând din 9 septembrie”, a spus Ecaterina Andronescu.

În total, aproximativ 8.000 de persoane se află în situația de a nu mai primi ore ca suplinitori.

”Dacă Ministerul Educației nu este susținut să ridice puțin ștacheta, eu nu știu dacă mai e ceva de făcut pentru școala asta românească. Nu se poate! 3.960 de candidați s-au retras din concurs. Adică ei sunt șmecheri. Am văzut că nu știu subiectul, mă retrag din concurs că mă duc suplinitor la toamnă. Nu vă supărați, dar nu se poate”, a spus Andronescu.

Ministrul Educației vrea să implementeze sistemul de selecție a profesorilor din universități în învățământul preuniversitar.

”Uitați-vă dumneavostră, Politehnica este o instituție care se clasează prima din România, la fel și Bábes Bolyai. De ce se întâmplă lucrul ăsta? Pentru că au avut exigențe la intrarea în învățământ a profesorilor. Noi niciodată, în Politehnică, nu am coborât sub o medie stabilită de Senat, media anilor de studii. Dacă era cu o sutime n-am coborât, pentru că nu te mai puteai opri după aceea. Și atunci, obținând drept cadre didactice numai șefi de promoție și oamenii din primele rânduri avem perspectivă. Asta trebuie să facem și în învățământul preuniversitar. Nu se poate să fii profesor care să nu fi în stare să treci un examen. Eu când am intrat, deși am fost șefă de promoție, am dat examen de intrare ca asistent. După trei ani am dat examen să intru ca șef de lucrări. De aceea, universitățile au niște standarde pe care nu le depășesc”, a declarat Andronescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri