Caută
Close this search box.

Elevii români s-au întors cu şase medalii de la Olimpiada Internaţională de Matematică

Elevii români

Elevii români au obţinut o medalie de aur, două de argint şi trei de bronz la a 60-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică (OIM), desfăşurată de pe 10 iulie până pe 22 iulie, la Bath (Marea Britanie), informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Medalia de aur a fost cucerită de Edis Memiş (Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa), rezultat care îi asigură clasarea între cei mai buni 15 elevi-matematicieni din lume.

Medaliile de argint au fost obţinute de Sergiu-Ionuţ Novac (Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj) şi Sebastian-Mihai Şimon (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Tudor-Darius Cardaş (Colegiul Naţional „A.T. Laurian” din Botoşani), Andrei-Theodore Mărginean şi Nguyen Tran-Bach (ambii de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti) au fost recompensaţi cu medalii de bronz.

Delegaţia României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti – leader) şi însoţită de conf. univ. dr. Mihai Chiş (Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara – deputy leader), prof. univ. dr. Radu Gologan (preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România – observator şi membru al Consiliului de Conducere OIM) şi Lucian Ţurea (Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti – observator).

„Acest palmares excelent a fost reuşit în condiţiile în care echipa României din acest an este una din cele mai ‘tinere’ din istoria participării ţării noastre, patru dintre olimpici fiind la prima prezenţă într-un concurs internaţional de seniori de un asemenea nivel”, potrivit MEN.

FOTO: MEN

Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiţie dintre olimpiadele internaţionale consacrate ştiinţelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri