Caută
Close this search box.

Firea aşteaptă decizia de marţi a colegilor din PSD, după ce Dăncilă i-a spus că va pierde primăria

firea dancila

Gabriela Firea a anunţat că va respecta decizia de marţi din CEx, în cazul în care Viorica Dăncilă va fi desemnată de partid să candideze din partea PSD la alegerile prezidenţiale.

Firea spune că nu mai crede că o candidatură independentă ar avea şanse în acest moment.

„ALDE îşi menţine această idee lansată public, aceea de a-l susţine pe Călin Popescu Tăriceanu, cel puţin în mod evident, până acum, nu s-a retras această candidatură, şi eventual poate va exista o susţinere pentru turul II pentru candidatul PSD, iar în ceea ce priveşte susţinerea Pro România, prin vocea preşedintelui Victor Ponta, s-a exprimat susţinerea mea ca fiind candidatul cu cele mai mari şanse doar în condiţiile în care eu mi-aş da demisia din PSD, ceea ce nu ar fi corect pentru bucureşteni deoarece, prin demisie, eu aş pierde mandatul de primar general.

(…) Sunt un om responsabil, în acest moment cred că cele mai mari şanse le au candidaţii care reprezintă blocurile politice. Avem pe dreapta deja doi candidaţi cu potenţial, preşedintele în funcţie şi preşedintele USR, pe stânga se prefigurează deja candidatul, din punctul meu de vedere, aşa simt eu acum, nu cred că o candidatură, fără nici o susţinere politică, ar avea şanse, chiar dacă personajul principal ar fi unul cu un grad mare de favorabilitate”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, luni seară, că nu crede că Gabriela Firea va candida independent la alegerile prezidenţiale pentru că, dacă va face asta, îşi va pierde portofoliul de primar general al Capitalei.

Viorica Dăncilă: Dacă va candida independent, „G. Firea va trebui să îşi piardă portofoliul de primar”

„Nu cred că Gabriela Firea va merge pe o candidatură independentă. Să nu uităm, doamna Firea este primar şi, că să meargă pe o candidatură independentă, va trebui să îşi piardă portofoliul de primar.

Nu cred că vrea acest lucru. Cred că Gabriela Firea este interesată ca partidul să aibă rezultate cât mai bune. Vom avea mâine o discuţie şi vom vedea care este rezultatul final. Eu cred că indiferent de cine va fi ales de către partid, şi celălalt contracandidat va face echipă”, a declarat Viorica Dăncilă tot la Antena 3.

Conducerea PSD se reuneşte marţi, la Palatul Parlamentului, pentru a decide candidatul la alegerile prezidenţiale, care urmează să fie validat în cadrul unui congres al partidului anunţat pentru data de 3 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri