Caută
Close this search box.

FOTO. Președinte de Champions League la Petrolul și drumul spre titlu!

După un an în care o echipă de mare tradiție, FC Petrolul Ploiești, a ratat obiectivul promovării în Liga I, patronatul clubului a luat câteva decizii binevenite, între care aducerea unui președinte de Champions League și a a unui antrenor care îmbină tinerețea cu o experiență deja foarte vastă.

Este vorba de Marius Stan, noul peședinte al clubului, nimeni altul decât cel care a transformat Oțelul Galați dintr-o echipă codașă în Liga I în campioana României și câștigătoare a Supercupei României, în anul 2011. De asemenea, alături de Marius Stan a venit și cunoscutul tehnician Flavius Stoican (fost internațional A) și antrenor, între altele, al formațiilor FC Dinamo, Poli Iași, Pandurii Tg Jiu, Zimbru Chișinău și altele.

În această vară, Petrolul a început deja pregătirile cu un stagiu la Poiana Brașov și cu un lot schimbat masiv față de cel de anul trecut. Remarcabil este faptul că, pe lângă câțiva jucători aduși de Flaviu Stoican de la Iași – cum era și firesc -, Petrolul mizează acum și pe câțiva juniori extrem de talentați, prahoveni get-beget și crescuți în propria pepinieră. Este vorba, în ordine alfabetică, de Bratu Mario, Bucur Raul, Constantinescu Alex, Enache Robert sau Simionescu Rareș.

Conform Știri Actuale (o foarte promptă și bine informată agenție prahoveană de presă), câțiva dintre acești tineri, alături de consacrații lor colegi, au și evoluat în primul amical al verii, 0-0 cu prim-divizionara Chindia Târgoviște (antrenor, Viorel Moldovan). A fost meci extrem de echilibrat și interesant, mai ales î n repriza a doua, în care foarte tinerii Raul Bucur, Rareș Simionescu și Ianis Stoica au avut mai multe șuturi periculoase pe poarta târgovișteanului Aioani.

„Petrolul are viitor. Sunt încântat de valoarea juniorilor clubului , iar noi suntem aici pentru a construi prezentul, adică o echipă care să promoveze, la pas, în Liga 1. Aceşti copii vor rămâne permanent alături de echipa mare şi vor avea susţinerea mea şi a antrenorului Flavius Stoican. Nu regret plecarea lui Dur Bozoancă. A ales banii celor de la U Cluj. La Petrolul avem nevoie de jucători buni, cu caracter, care joacă şi sentimental, nu numai tehnic şi tactic. Mi-a lăsat o impresie bună atitudinea lui Marinescu şi a lui Arnăutu, mai ales că mie îmi plac jucătorii care luptă, care demonstrează răutate…pe teren, bineînţeles în sensul bun al cuvântului”, a declarat, pentru Stiri Actuale, preşedintele Marius Stan.

Același exprimentat manager și om de fotbal, Marius Stan, ne-a declarat, telefonic, că a venit la Petrolul nu doar pentru o promovare imediată, ci și pentru ca echipa să ajungă din nou campioană a României, în următorii 4-5 ani! Un țel extrem de îndrăzneț, dar exprimat de cineva care – să nu uităm, l-a mai realizat. Și nu oriicum, ci punând alături și Supercupa României.

Iată echipele folosite:

FC Petrolul (repriza I): Lungu – Bărboianu, Walace, Cioinac, Ţicu -Mihăescu – Saim Tudor, Bratu, Marinescu (cpt), Ştefănescu – Arnăutu..

FC Petrolul (repriza a II-a): Al. Radu – Rus (63 Bucur), Cioinac, Manolache, Ţicu – Constantinescu, Enache, Mihăescu , Zaharia – Stoica, Nica (71 Simionescu). Antrenor: Flavius Stoican

Chindia: Aioani – Şandru, Dudea, Mitrovic, Dumitraşcu – Neguţ, Novac, L. Mihai, Yamego – Neicuţescu, Florea. Au mai jucat: D. Moldovan – Atanasă.

FC Petrolul continuă pregătirea de la Poiana Brașov până pe 10 iulie, după ae va pleca, imediat, într-un cantonament în Antalia.

Sursa: Știri Actuale, Adrian Teodorescu.

Foto Știri Actuale

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri