Judecatoarea CSM Gabriela Baltag a avut o reactie extrem de violenta, dupa ce presedintele Iohannis a solicitat ca Guvernul sa initieze un proiect de lege prin care sa fie desfiintata Sectia Speciala, in acord cu solicitarile GRECO. „Acestui demers trebuie sa i se ralieze, in mod obligatoriu, si CSM-ul, cu asumarea rolului sau de garant al independentei justitiei”, a spus Iohannis.

„Este inacceptabila solicitarea presedintelui Romaniei! CSM nu raspunde sugestiilor formulate de oamenii politici! Domnia Sa confunda CSM cu fidelii dorintelor lui! Jos mainile de pe Justitie, domnule presedinte!”, a declarat Baltag.

Gabriela Baltag este una dintre apropiatele sefei CSM, Lia Savonea.

„Doamna prim-ministru ignora faptul ca Guvernul are drept de initiativa legislativa si, deci, are posibilitatea de a elabora un proiect de act normativ care sa cuprinda masurile necesare de punere in acord a legislatiei din domeniul justitiei cu vointa cetatenilor si cu recomandarile organismelor europene;

Prin pasivitatea ei, majoritatea PSD-ALDE actioneaza in continuare impotriva vointei si impotriva intereselor romanilor.

Avand in vedere toate acestea, solicit Guvernului sa initieze cu celeritate un proiect de lege care sa contina masurile necesare pentru reasezarea legislatiei in concordanta cu coordonatele statului de drept, in acord cu vointa populara si cu recomandarile organismelor europene. Acestui demers trebuie sa i se ralieze, in mod obligatoriu, si CSM-ul, cu asumarea rolului sau de garant al independentei justitiei”, a declarat Iohannis, referitor la Raportul GRECO.

376 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =