Gabriela Firea a declarat. luni, înainte de şedinţa CEx, că nu exclude discuţiile cu privire la prezidenţiale și că merge sută la sută pe o alianță cu ALDE și PRO România.

Primarul general spune că este de acord să discute subiectul în partid, dar nu poate spune da sau nu legat de prezidenţiale.

”Pentru că mă întrebaţi şi subiectul se află pe agenda publică, vestea bună este că PSD are dintre cine să aleagă, vestea proastă e că trece timpul, celelalte partide au candidaţi desemnaţi şi trebuie să recuperăm. Mi-aş dori ca oamenii de stânga din România să se simtă reprezentaţi, nu să facem figuraţie, să bifăm şi asta înseamnă să ne dorim să câştigăm.

Sunt unul dintre cei care imi doresc să câştigăm prezidenţialele. Condiţii: să nu pornim cu şansa a doua sau să ne mulţumim cu locul doi sau trei. Nu cred că cineva la acest nivel îşi doreşte puterea pentru sine. Apoi, discuţia serioasă pentru prezent şi viitor cu partenerii tradiţionali, cu dl. Tăriceanu, cu foştii colegi, cei din Pro România”, a declarat Gabriela Firea, înainte de şedinţa CEX PSD.

Gabriela Firea a declarat, luni, că PSD ar trebui să facă alianţă cu ALDE şi Pro România la alegerile prezidenţiale pentru a-şi maximiza şansele. Ea a adăugat că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este un om deosebit, însă în politică ar trebui să se ţină cont de matematică.

„De putut poate să candideze PSD şi de unul singur, dar pentru a-şi maximiza şansele, eu cred că trebuie desemneze cel mai puternic candidat, cel mai votabil candidat şi obligatoriu din punctul meu de vedere o alianţă electorală cu ALDE şi Pro România. 100% merg pentru această alianţă”, a afrimat Gabriela Firea.

Ea a afirmat că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este un om de care ar trebui să se ţină cont, însă în politică ar trebui să se ţină cont şi de matematică, de rezultatul alegerilor.

„Eu îl respect mult pe domnul Tăriceanu. A şi fost şeful meu la Radio Contact. Este un om deosebit, un om de a cărei voce trebuie să ţinem cont, dar discuţia trebuie să fie una pragmatică şi nu sentimentală. Bineînţeles că fiecare persoană se poate considera cea mai îndreptăţită, dar trebuie să mergem şi la matematică. Politica am văzut că este cu science- fiction, cu pasiune, eu prefer totuşi filmele romantice şi de familie. Politica este cu foarte multă poezie, dar şi cu matematică. Dacă nu sunt rezultate sau nu pot fi obţinute rezultate cred că trebuie regândită strategia”, a susţinut Firea, citată de Mediafax, întrebată dacă liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să fie varianta PSD-ALDE pentru prezidenţiale.

Citește și: Carmen Dan a demisionat din fruntea Ministerului de Interne

75 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =