La sesiunea inaugurală a Parlamentului European de la Strasbourg a avut loc un moment jenant.

Ședința a fost condusă de Antonio Tajani, președintele Parlamentului European în legislatura trecută.

Aleşii celor 28 de ţări ale Uniunii vor avea drept primă misiune alegerea unui Preşedinte, în locul italianului Antonio Tajani. Acest lucru a fost însă amânat pentru mâine, pentru ca liderii reuniţi într-un Consiliu European prelungit la Bruxelles să încerce, din nou, să găsească un preşedinte al Executivului comunitar.

„Vă urez bun venit în Parlamentul European, casa democrației, singura instituție europeană aleasă direct de către cetățenii europeni. Spor la treabă celor noi și succes celor care au fost deputați până acum”, a spus Tajani, potrivit HotNews. „Urmează imnul Uniunii Europene. Vă rog să vă ridicați în picioare”, a continuat Tajani.

Deputații Brexit s-au ridicat în picioare, întorcând însă spatele sălii chiar în momentul intonării imnului UE, „Odă bucuriei”. Președintele încă în exercițiu al forului european i-a apostrofat:

„Să vă ridicaţi în picioare este o chestiune de respect, nu înseamnă că împărţim Uniunea Europeană. Chiar şi când ascultăm imnul altei ţări, ne ridicăm în picioare”, a spus Tajani.

În pofida unui curent eurosceptic în creştere, blocul pro-european a rămas majoritar în Parlament, cu mai mult de două treimi. Popularii şi social-democraţii, cele mai numeroase grupuri, nu mai au majoritate, ceea ce va fi în avantajul centriştilor, conduşi de Dacian Cioloş, şi al ecologiştilor.

398 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Un ”gest” sublim, dar incomplet !
    Trebuia ca toti sa aiba pantalonii/chilotii in vine, ca sa inteleaga evropa bolsevicei merkel ce merita !!!
    M—e buxelles !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here