Caută
Close this search box.

Guvernul PSD, criticat în plenul Parlamentului European de Philippe Lamberts: „România merită ceva mai bun”

eurodeputaţii

Copreşedintele grupului Verzilor din Parlamentul European, Philippe Lamberts, i-a transmis, marţi, Vioricăi Dăncilă, că guvernul pe care îl conduce nu se ridică la înălţimea Europei și că România merită „ceva mai bun”, transmite Mediafax.

„Sincer, spectacolul pe care ni-l dă guvernul dumneavoastră nu este la înălţimea Europei şi nici la înălţimea României. România merită ceva mai bun”, i-a transmis Philippe Lamberts Vioricăi Dăncilă, în plenul Parlamentului European.

El a adăugat că guvernul român e „obsedat” de ideea că justiţia trebuie controlată.

„ E un Guvern care pare să fie obsedat de idee că justiţia trebuie controlată, pentru a evita ca politicieni să fie condamnaţi pentru corupţie şi să nu mai poată fi eligibili. Mi se pare că toată energie partidului de guvernare e înghiţită de acest subiect. Constat că rapoartele întocmite de către Consiliuul Europei, de Comisia de la Vneeţia dar şi de către GRECO, toate aceste rapoarte nu sunt urmate de fapte concrete”, a afirmat Lamberts.

Viorica Dăncilă i-a răspuns, marţi, liderului grupului Verzilor din PE, Philippe Lamberts, după ce acesta a acuzat guvernul român că nu respectă recomandările GRECO. Premierul a afirmat că pentru a avea o justiţie independentă, Guvernul trebuie să lase magistraţii să găsească un consens.

„Domnul Lamberts, îmi pare rău că a plecat, pe partea logistică mi-a plăcut, jos pălăria. Eu cred că România merită acest lucru. Pentru noi toate dosarele au fost importante, iar legat de GRECO, analizăm fiecare punct, dar cred că trebuie să se uite şi la Belgia, ţara din care face parte. Sunt 15 recomandări, din care a implementat doar una. Trebuie să nu intervenim noi, ci magistraţii dacă intr-adevăr vrem o independenţă a justiţiei trebuie ca magistraţii să găsească consensul, nu să îl implementăm noi”, a susţinut Viorica Dăncilă, în plenul Parlamentului European.

Philippe Lamberts a părăsit sala plenară în timpul intervenţiei Vioricăi Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri