Caută
Close this search box.

Hackerii au furat fișiere cu proiectele securității ruse

fbi

Hackerii au atacat o companie care lucra pentru serviciul federal de securitate FSB și au furat 7,5 terabiți de date referitoare la proiecte digitale secrete, pe care le-au transmis publicațiilor.

Potrivit diferitelor rapoarte din mass-media rusești, fișierele indică faptul că SyTech a lucrat din 2009 pe o multitudine de proiecte pentru unitatea FSB 71330, parte a Direcției 16 a FSB care gestionează semnalele electronice, care a fost acuzată de trimiterea de spyware către agenții de informații ucraineni în 2015. Aceeași SyTech a lucrat și pentru partenerul Quantum, scrie newsweek.ro.  

Proiectele includ:

• Nautilus – un proiect de colectare a datelor despre utilizatorii de social media (cum ar fi Facebook, MySpace și LinkedIn).

• Nautilus-S – un proiect pentru identificarea utilizatorilor Tor cu ajutorul unor servere Tor contaminate.

• Reward – un proiect pentru a penetra sub acoperire rețelele P2P, cum ar fi cel folosit pentru Torente.

• Mentor – un proiect de monitorizare și căutare a comunicațiilor de e-mail pe serverele companiilor rusești.

• Hope – un proiect de investigare a topologiei internetului rus și modul în care se conectează la rețeaua altor țări.

• Tax-3 – un proiect de creare a unui intranet închis pentru stocarea informațiilor persoanelor cu înaltă calificare, a judecătorilor și a funcționarilor administrației locale, separate de restul rețelelor informatice ale statului.

SyTech, compania atacată, un contractor pentru FSB, lucra la proiecte de cercetare, inclusiv unul  pentru identificarea utilizatorilor Tor – un software liber ce permite păstrarea anonimității pe internet printr-un algoritm de rutare din aproape-în-aproape.

Atacul a avut loc la 13 iulie și a fost revendicat de un grup de hackeri ce-și spun „0v1ru$”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri