Caută
Close this search box.

Hagi: Am convingerea că România poate să devină campioană mondială

Gică Hagi are convingerea că România se va încorona, în viitor, campioană europeană sau mondială şi a dezvăluit cum se poate ajunge la această performanţă de necrezut în prezent, notează Mediafax.

Performanţa naţionalei U21 a României la EURO 2019 l-a făcut pe Hagi să viseze că naţionala noastră poate ajunge sus în viitor, iar Hagi e de părere că trebuie acordată mai multă atenţie copiilor şi juniorilor. Antrenorul şi patronul Viitorului a explicat strategia: „Am convingerea că România poate să devină campioană mondială sau europeană. Dar e nevoie de 100 de oameni angrenaţi într-un proiect. Oameni care nu se văd şi care trebuie să lucreze. La selecţie, asta face diferenţa. Dar pentru a şti să selectezi, trebuie să ai la bază un sistem tehnic. Trebuie să ştii să descoperi jucătorul valoros cât mai repede, pentru a-l forma. Trebuie să educi acel fotbalist: mentalitate, tehnic, tactic. Totul se rezolvă în timp”, a declarat Gică Hagi pentru DigiSport.

Nu e prima dată când Gică Hagi face o astfel de previziune. În urmă cu aproximativ două decenii, fostul decar susţinea că fotbalul românesc va înregistra un declin, ceea ce s-a şi întâmplat.

Tot Hagi a susţinut, în trecut, că va avea 11 jucători în naţională, iar acest număr a fost atins la EURO 2019 U21. În plus, Gică Hagi luptă, la nivel declarativ, cu UEFA pentru ca cei care conduc fotbalul european să permită unei echipe din România să participe direct în grupele Ligii Campionilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri