Caută
Close this search box.

În timp ce două adolescente au fost ucise, instituțiile se acuză între ele. Poliția contrazice raportul STS

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, le ia apărarea colegilor săi polițiști și contrazice afirmațiile făcute luni de adjunctul șef al STS, generalul Sorin Bălan.

Coarnă susține că a vorbit cu polițistul de la IPJ Slatina care a vorbit prima dată la telefon cu Alexandra și că acesta ar fi afirmat că a îndeplinit corect procedura, făcându-i legătura victimei cu poliția din Caracal.

De asemenea, Coarnă respinge acuzațiile conducerii STS, care a afirmat că polițistul nu ar fi știut să folosească aplicația de localizare 112.

”Dispecerul a transmis informația în localitatea pe care trebuia să o valorifice, adică la poliția Caracal. El a făcut lucrurile astea, pe minute. Vă dați seama ce spune STS-ul? Că el ar fi sunat peste o oră la Caracal? Verificați, că sunt înscrisuri aici. A făcut cineva percheziție electronică în calculatorul de la Slatina și noi nu știm? Ca să venim cu acuze de tipul ăsta .. Haideți să ne înțelegem!

Avem vreo percheziție electronică și eu nu știu? Ca să spunem că polițistul n-a deschis harta. O fi așa, nu știu, dar eu din ce am vorbit cu el nu e. categoric nu. Sper să nu mă mintă, dar omul a spus clar, harta s-a deschis, era deschisă în momentul în care a fost apelul .. Practic, polițistul de la Slatina a avut 2 convorbiri cu Alexandra.” – a spus liderul sindicaliștilor din poliție.

Conducerea STS a prezentat, luni, în timpul audierilor din cadrul Comisiei de Apărare din Camera Deputaților informații importante despre modul în care autoritățile au acționat pentru salvarea Alexandrei, după apelurile disperate la 112.

Astfel, generalul Sorin Bălan a declarat că Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) nu a furnizat cele trei adrese greşite către Poliţie, așa cum s-a afirmat inițial, pentru că, în cazul apelurilor iniţiate de pe un telefon mobil, informaţia este grafică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri